PERSBERICHT: BioEden tandstamcellenbank nu ook actie in Nederland en België

Stamceltherapie en onderzoek blijft groeien. Steeds meer ouders kiezen er voor de stamcellen van hun kinderen op te slaan bij een stamcellenbank. BioEden is opgericht in 2006 in Austin Texas. Het is de eerste gespecialiseerde stamcellenbank die stamcellen opslaat uit de melktanden van kinderen. Deze methode van stamcelisolatie en opslag uit melktanden is uniek en gepatenteerd. Met leden in meer dan 60 landen en laboratoria in Azië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is BioEden marktleider en toonaangevend. De unieke en betaalbare methode voor het opslaan van stamcellen uit melktanden is nu ook toegankelijk voor kinderen in Nederland en België.

Stamcellen zijn lichaamseigen cellen die in staat zijn zich te ontwikkelen tot verschillende celtypen. Stamcellen hebben de potentie cellen te vervangen die zijn beschadigd door letsel of ziekte. Als stamcellen onder de juiste omstandigheden worden opgeslagen bij een stamcellenbank kunnen ze worden gebruikt om uiteindelijk in potentie organen, bot, kraakbeen en weefsel te vormen.

Het gebruik van stamcellen zal in de nabije toekomst een enorme groei doormaken. Veel ouders nemen daarom het wijze besluit om de stamcellen van kinderen op te slaan nu deze nog het gezondst zijn.
BioEden heeft een gepatenteerde methode ontwikkeld om stamcellen uit melktanden te isoleren. Hierbij haalt BioEden stamcellen uit het pulp van de melktand. Deze techniek biedt vele voordelen t.o.v. de al bekende stamcelopslag uit de placenta of navelstrengbloed. De methode is bovendien eenvoudiger een betaalbaar.
Deze unieke service is nu toegankelijk voor kinderen in Nederland en België met BioEden Nederland, waarbij de stamcellen zullen worden geïsoleerd en opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk.

Over BioEden

BioEden is de eerste gespecialiseerde tandstamcellenbank in de wereld. Met een uniek gepatenteerd proces onderscheidt het zich van andere stamcellenbanken. BioEden opereert wereldwijd in meer dan 60 landen met het isoleren en opslaan van stamcellen uit melktanden. Het proces is goedgekeurd en wordt gecontroleerd door de FDA: Food and Drug Administration en de HTA: The Human Tissue Authority.
BioEden heeft in 2015 wereldwijd een groei doorgemaakt van 70% t.o.v. 2014. November 2015 was de beste maand van BioEden ooit met een groei van 270% t.o.v. november 2014.
Uitgebreide informatie over BioEden Nederland vindt u op: https://www.bioeden.nl/


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: BioEden Nederland, Postbus 150, 1230AD, Loosdrecht, info@bioeden.nl, www.bioeden.nl, 033-2069842

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

001-tooth-zoom002-tooth-outline003-safe-box004-molecule005-placeholder006-x-rays007-microscope008-cardiogram009-heart010-test-tube011-dna012-syringe

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Uw Naam
Uw emailadres
Uw privacy is beschermd