stamcellen uit de navelstreng

Stamcellen uit de Navelstreng

Stamcellen uit de navelstreng is een manier om stamcellen op te slaan. Zo’n twintig jaar terug is ontdekt dat het bloed dat door de ader van de navelstreng loopt, zeer nuttige, zuivere stamcellen bevat. Deze cellen vormen de reparatiewerkplaats van het lichaam: ze leveren voortdurend nieuwe, gezonde cellen af. Daarom kunnen stamcellen ook patiënten met leukemie of andere vormen van kanker helpen.

Er zijn verschillende manieren om stamcellen te verkrijgen van volwassen donoren. Stamcellen uit navelstrengbloed zijn echter van betere kwaliteit. De stamcellen zijn nog 100% zuiver en hebben meer mogelijkheden dan stamcellen die in een latere levensfase worden afgenomen.

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Wat doet de navelstreng?

Tijdens de zwangerschap voorziet de placenta (moederkoek) de foetus van zuurstof en voedingsstoffen via de navelstreng. De navelstreng bevat één ader en twee slagaders. De ader in de navelstreng voert zuurstofrijk bloed vanuit de moederkoek naar de foetus. De slagaders voeren zuurstofarm bloed (afvalstoffen) af.

Het bewaren van stamcellen uit de navelstreng

De stamcellen kunnen na de geboorte eenvoudig worden opgevangen en bewaard. Dit gebeurt door onmiddellijk na het afbinden en doorknippen van de navelstreng, de bloedvaten aan te prikken. Het achtergebleven navelstrengbloed wordt opgevangen in een speciaal zakje en naar een laboratorium gebracht.

Hoewel het slechts om een kleine medische handeling gaat, zitten er wel nadelen aan:

  • Een bevalling is een intieme gebeurtenis. Veel vrouwen willen het liefst zo min mogelijk extra medische handelingen.
  • Er zijn slechts een beperkt aantal ziekenhuizen die de handeling uitvoeren. Bij thuisbevallingen is het sowieso niet mogelijk om navelstrengbloed te doneren.
  • Omdat het navelstrengbloed meteen na de geboorte moet worden afgenomen, bestaat het risico dat de navelstreng niet goed kan uitkloppen zodat de baby minder bloed (ijzer en voedingsstoffen) binnenkrijgt.
  • Navelstrengbloed levert weliswaar zeer bruikbare stamcellen op, maar onvoldoende voor een effectieve stamcelbehandeling van een volwassene..
  • Er is maar één kans om de stamcellen uit de navelstreng te halen. Als er complicaties optreden bij de geboorte en het bloed niet afgenomen kan worden, dan is er geen alternatief.

Het alternatief: stamcellen uit melktanden

Het gebruik van melktanden als bron voor stamcellen heeft een aantal grote voordelen t.o.v. het gebruik van navelstrengbloed: er is geen medische handeling nodig om de melktanden te verkrijgen en er ligt minder tijdsdruk op. Melktanden vallen in een periode van enkele jaren vanzelf uit.

De stamcellen die in melktanden zitten, lijken bovendien heel erg op de cellen die ook in beenmerg zitten. Ze bevatten niet alleen hematopoëtische stamcellen waarmee bloedcellen worden aangemaakt , maar ook de zogenaamde mesenchymale stamcellen (MSC’s) waarmee  vetcellen, kraakbeen, bot, pezen, spiercellen, huidcellen, orgaancellen en zelfs zenuwcellen kunnen worden gegenereerd. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze mesenchymale stamcellen in de toekomst steeds belangrijker worden in de medische behandeling van ziekten en aandoeningen.

Wij van BioEden zijn gespecialiseerd in het extraheren en bewaren van stamcellen uit melktanden. U kunt bij ons de stamcellen van uw kind veilig in eigen beheer opslaan. Een betere garantie op een lang en gezond leven voor uw zoon of dochter is er niet. Download vrijblijvend onderstaand onze gratis brochure voor meer informatie.

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

001-tooth-zoom002-tooth-outline003-safe-box004-molecule005-placeholder006-x-rays007-microscope008-cardiogram009-heart010-test-tube011-dna012-syringe

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Uw Naam
Uw emailadres
Uw privacy is beschermd