stamcellen uit de navelstreng

Navelstreng bewaren

Aan het eind van de vorige eeuw ontdekte de wetenschap dat het heel nuttig is om de navelstreng te bewaren. Het navelstrengbloed bevat namelijk zeer goede, potente stamcellen die gebruikt kunnen worden in de behandeling tegen leukemie en andere ziektes.

Het gebruik van stamcellen voor medische toepassingen schept grote mogelijkheden voor de toekomst. Het aantal ziektes en aandoeningen dat ermee behandeld kan worden zal de komende jaren aanzienlijk toenemen. Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar stamceltherapie als behandelmethode voor de meest uiteenlopende aandoeningen zoals Parkinson, diabetes, MS, de ziekte van Alzheimer en ALS.

Hoe kunt u navelstrengbloed bewaren?

De navelstreng wordt na de geboorte afgebonden en doorgesneden. Normaal gesproken wordt hij daarna meteen weggegooid, maar u kunt navelstrengbloed ook bewaren om de waardevolle stamcellen eruit te halen en in te vriezen voor toekomstig gebruik. U kunt de stamcellen aan de bloedbank doneren of in eigen bezit bewaren. Er zijn een aantal commerciële bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bewaren van navelstrengbloed.

Waarom navelstrengbloed bewaren?

Stamcellen uit navelstrengbloed zijn erg geschikt voor stamceltherapie. Ze zijn nog jong en onbedorven zodat ze tot allerlei verschillende cellen kunnen uitgroeien. De mesenchymale stamcellen ontwikkelen zich tot bot, orgaanweefsel, hersencellen, huidcellen etc. De hematopoëtische stamcellen vullen de bloedcellen voortdurend aan.

Heeft u hieraan gedacht?

  • Om het navelstrengbloed te bewaren, wordt de navelstreng even aangeprikt: een kleine medische handeling, maar veel vrouwen vinden een bevalling al belastend genoeg.
  • Het navelstrengbloed moet meteen na de geboorte worden afgenomen. Dit geeft tijdsdruk waardoor het uitkloppen van de navelstreng soms achterwege blijft. De baby krijgt dan minder voedingsstoffen binnen.
  • De navelstreng bevat maar weinig stamcellen. Te weinig voor de behandeling van een ouder kind of volwassene.
  • Het privaat bezit van stamcellen uit navelstrengbloed is erg duur. Hebt u meerdere kinderen, dan lopen de kosten enorm hoog op.

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Melktanden als alternatief

Een goed alternatief voor het bewaren van de navelstreng, zijn melktanden. Ook deze bevatten zeer jonge, sterke stamcellen van hoge kwaliteit. Uit een melktand zijn veel meer stamcellen te halen dan uit een navelstreng.

Een voordeel is dat u melktanden niet slechts op één moment kunt bewaren. Het wisselen van een melkgebit gebeurt over een periode van jaren. U heeft dus langer de tijd om een beslissing te nemen. Bovendien is het opslaan van stamcellen uit melktanden goedkoper dan stamcellen uit het navelstrengbloed. Wij hebben een zeer efficiënte methode ontwikkeld om de stamcellen te extraheren uit een melktand en ze veilig in te vriezen voor toekomstig gebruik.

Eigen stamcellen, gegarandeerde match

Als u nu de stamcellen van uw kind laat opslaan voor privégebruik, dan geeft u uw kind alle kans op een lang en gezond leven in de toekomst. Mocht uw zoon of dochter over 50 jaar de cellen pas nodig hebben, dan worden ze meteen toegestuurd. De stamcellen kunnen in principe voor altijd ingevroren worden zonder aan kracht te verliezen. Het lichaam zal ze altijd herkennen als eigen, zodat er geen risico is op afstotingsverschijnselen. Voor uw kind is er altijd een matchende donor beschikbaar.

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

001-tooth-zoom002-tooth-outline003-safe-box004-molecule005-placeholder006-x-rays007-microscope008-cardiogram009-heart010-test-tube011-dna012-syringe

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Uw Naam
Uw emailadres
Uw privacy is beschermd