Gezond avondeten kind

Hoe bereid je gezond avondeten voor je kinderen? Iedereen wil het beste voor zijn kind en daar hoort gezond avondeten bij.  Groente, volkoren pasta, zilvervliesrijst, vis, kip en peulvruchten: de schijf van vijf bevat allerlei gezonde voedingsmiddelen die je kind helpen om gezond op te groeien.

Maar eten kan ook een behoorlijke stressfactor zijn in de opvoeding. Met name peuters of kleuters maken vaak een fase door waarin ze geen gezonde dingen willen eten. Het liefst zouden ze allemaal maar snoepen. Dat leidt tot veel geruzie bij het avondeten, dreinende kinderen en verontruste ouders.

Tips voor een aangename maaltijd

Heeft u ook een kind dat niet van avondeten houdt en dat van elke maaltijd een strijd maakt, dan kunnen de volgende tips helpen:

  • Zorg ervoor dat uw kind voor het avondeten niet teveel snoept!
  • Doe samen boodschappen en laat het kind meehelpen met het voorbereiden van het avondeten of het dekken van de tafel. Prijs het kind uitbundig voor zijn bijdrage aan het fantastische avondeten.
  • Moedig een kind aan om meer avondeten te nemen, maar deel geen straffen uit het zijn bord niet wil leeg eten. Een complimentje voor elke hap die uw zoon of dochter neemt, is veel effectiever!
  • Wat is belangrijker. Tafelmanieren of een gezonde maaltijd? Heeft u een moeilijke eter, wees dan blij dat hij iets binnen krijgt tijdens het avondeten. Ook als is het met handen en voeten!
  • Bij avondeten hoort een toetje, maar hou het wel gezond: frisse kwark of yoghurt met wat jam is een uitstekende afsluiter.

Voor de gezondheid van uw kind

Door uw kind een gezond voedingspatroon aan te leren, geeft u het een goede basis voor de toekomst.

Helaas leven we in een tijd waarin gezond eten niet meer vanzelfsprekend is. Steeds meer kinderen lijden aan overgewicht. Ook krijgen ze steeds vaak gezondheidsproblemen die gerelateerd zijn aan voeding, aandoeningen zoals diabetes, allergieën en ook bepaalde soorten van kanker.

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Kanker: een weeffoutje van onze cellen

Stamcellen zijn de bouwblokken van ons lichaam. Zij zorgen ervoor dat onze cellen steeds weer vernieuwd worden: huid, bot, weefsel, zenuwen etc…  Als er foutjes sluipen in onze stamcellen, dan kunnen de cellen zich echter raar gaan gedragen en foute cellen voortbrengen. Als gevolg daarvan kan kanker ontstaan.

Voorkomen is beter dan genezen

De oorzaak van kanker is in veel gevallen genetisch bepaald, maar er zijn ook omgevingsfactoren (bv eten, roken, bewegen) die een rol spelen. Het is algemeen bekend dat het belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten. Met name een dieet met veel groenten en fruit kan het risico op sommige vormen van kanker aanzienlijk verminderen.

Kanker is nog steeds een levensbedreigende ziekte. In veel gevallen is dat het nog steeds, maar er is de laatste jaren veel vooruitgang geboekt. Er wordt steeds meer bekend over stamcellen en het ontstaan van kanker. Met de nieuwste apparatuur, kunnen we tumoren al in een zeer vroeg stadium opsporen. Ook komen er steeds meer therapieën voor de behandeling van de ziekte. Zo zijn steeds meer vormen van kanker te behandelen met stamceltherapie.

Stamceltherapie

Daarbij krijgt de patiënt nieuwe, gezonde stamcellen toegediend via een infuus toegediend. De nieuwe cellen gaan vanzelf naar het beenmerg en groeien daar de juiste plek om nieuwe cellen aan te maken. Stamceltherapie wordt vooralsnog vooral bij bloedkanker en leukemie toegepast in combinatie met chemotherapie en/of radiotherapie. Verwacht wordt in de nabije toekomst ook andere vormen van kanker (bv darmkanker) met stamcellen kunnen worden behandeld.

 

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

001-tooth-zoom002-tooth-outline003-safe-box004-molecule005-placeholder006-x-rays007-microscope008-cardiogram009-heart010-test-tube011-dna012-syringe

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Uw Naam
Uw emailadres
Uw privacy is beschermd