BMI berekenen kind

Wilt u weten of uw kind te zwaar is? In principe kunnen we het BMI van een kind al berekenen als het 2 jaar is. Er zijn verschillende tools op internet die u hiervoor kunt gebruiken.

Het berekenen van het BMI bij kinderen wordt net als bij volwassenen gedaan op basis van de lichaamslengte en het gewicht. De scores zijn anders dan bij volwassenen. Dat is ook logisch. Kleine kinderen hebben een minder hoog vetgehalte omdat ze veel bewegen. Tijdens de puberteit verandert dit. Meisjes mogen dan een hogere BMI hebben dan jongens.

Berekenen van BMI en buikomtrek

Naast BMI is ook de buikomtrek een belangrijke indicator voor een gezond gewicht. Vet rondom de buik of organen is nooit gezond, ook niet bij kinderen. De buikomvang kan men eenvoudig berekenen met een meetlint. Afhankelijk van de leeftijd/geslacht wordt bekeken of het gewicht in de brandbreedte past. Bij 10-jarigen is bijvoorbeeld een buikomvang van meer dan 70 centimeter problematisch.

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Het risico van een verhoogd BMI

Overgewicht bij kinderen komt steeds vaker voor. Dat leidt ertoe dat ze op jonge leeftijd al allerlei gezondheidsklachten kunnen ontwikkelen zoals diabetes, allergieën of hoge bloeddruk. Op langere termijn lopen kinderen met overgewicht nog meer risico. Hun lichaam moet harder werken en zal dan ook eerder slijten met als gevolg hart- en vaatziekten, slijtage van de gewrichten en een grotere kans op bepaalde soorten kanker.

Wat als uw kind te zwaar is?

Als bij het berekenen blijkt dat het BMI van het kind veel te hoog of te laag is, ga dan naar de huisarts  of het consultatiebureau. Zij kunnen kijken wat er echt aan de hand is en gerichte adviezen geven. Kinderen op dieet zetten is geen goed idee. De beste manier om voor een gezond BMI te zorgen, is het aanleren van een regelmatig, gezond voedselpatroon. Vooral groenten en fruit zijn hierbij erg belangrijk. Een kind moet gezond, gevarieerd, maar ook evenwichtig eten zodat het genoeg voedingsstoffen krijgt om te groeien.

Jong geleerd is oud gedaan

Voor een kind is snoep het lekkerste wat er is. Gezond is het echter niet door alle suikers, calorieën en de toevoegingen die erin zitten.  Daarom is het advies om het snoepen te beperken tot een of twee keer per week. Als kinderen van jongs af aan geleerd worden wat de consequenties zijn van teveel snoep en slecht eten, zullen ze later de juiste keuzes kunnen maken.

Stamcellen van uw kind bewaren

​Het berekenen van BMI is een goede manier om te checken of uw kind te zwaar is. Het is bewezen dat een verhoogd BMI leidt tot allerlei ziekten. Een groot deel hiervan zal in de toekomst behandeld kunnen worden met stamceltherapie. Vaak is het een behandeling met jonge, eigen stamcellen het beste. Deze kunnen eenvoudig verkregen worden uit de melktanden van uw kind. U kunt deze stamcellen laten opslaan en invriezen voor toekomstig gebruik. Als uw kind ze ooit nodig heeft, dan krijgt u ze meteen toegestuurd.

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

001-tooth-zoom002-tooth-outline003-safe-box004-molecule005-placeholder006-x-rays007-microscope008-cardiogram009-heart010-test-tube011-dna012-syringe

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Uw Naam
Uw emailadres
Uw privacy is beschermd