Stamcellen opslaan in 3 eenvoudige stappen

1
Stuur een melktand van uw kind naar BIoEden met behulp van onze exclusieve afnamekit
  • U bestelt hier de afnamekit
  • Na het uitvallen van een melktand regelt BioEden een koerier die de afnamekit bij u ophaalt
  • Binnen 7 dagen nadat de tand is uitgevallen wordt bij u thuis, of op 1 van de aangesloten bloedafnamepunten, bloed afgenomen bij uw kind. Let op! Dit is alleen mogelijk in Nederland.
  • Na de bloedafname regelt BioEden een koerier die het bloed bij u ophaalt
2
BioEden haalt de stamcellen van uw kind uit de melktand
  • Lukt het onverhoopt niet om de stamcellen uit de melktand te halen? U kunt kosteloos een nieuwe melktand opsturen.
3
BioEden verzorgt de opslag van de stamcelen van uw kind
  • U ontvangt een officieel certificaat waarmee u ten allen tijden de stamcellen kan opvragen als deze onverhoopt nodig zijn
  • Als de stamcellen nodig zijn voor een behandeling verzorgt BioEden de distributie naar het ziekenhuis of de kliniek
  • Stamcellen opslaan doet u bij BioEden in eerste instantie voor 20 jaar. Daarna kunt u of uw kind de opslag verlengen.

Start vandaag nog met opslaan

Zorg dat u onze afnamekit in huis heeft als uw kind een melktand verliest

Start met opslaan

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het beste bloed laten afnemen bij mijn kind?

Nadat de tand is uitgevallen moet binnen 7 dagen ook bloed van het kind worden opgestuurd. BioEden werkt samen met een landelijke organisatie voor bloedafname. Zij kunnen bij u thuis of op één van de prikpunten het bloed afnemen. De bloedafname en het opsturen van het bloed zijn bij de prijs inbegrepen. Let op! Wij hebben alleen een samenwerking met prikpunten in Nederland, helaas nog niet in België. Als u uit België afkomstig bent adviseren wij contact op te nemen met uw huisarts voor bloedafname. Eventuele kosten die hiermee gepaard gaan zijn voor eigen rekening. Uiteraard kunt u vanuit België ook altijd terecht bij een prikpunt in Nederland.

Kan ik zelf de melktanden invriezen om de stamcellen te bewaren?

Nee, dit kan niet. BioEden heeft juist een gepatenteerde methode ontwikkeld om stamcellen uit het tandpulp van de tand te verkrijgen. Met deze methode kunnen gezonde stamcellen uit de tand worden gehaald en voor zeer lange tijd (tot levenslang) zonder kwaliteitsverlies worden opgeslagen. De temperatuur waarbij de stamcellen worden opgeslagen is -196,5 graden. Bij het zelf invriezen van de melktanden zullen de stamcellen na 48 uur uitgedroogd zijn en niet meer te gebruiken. BioEden slaat geen tanden op, maar juist de stamcellen uit het pulp van de tand. Het opslaan van stamcellen is een zeer specialistische methode.

Bij hoeveel graden worden de stamcellen ingevroren?

De stamcellen worden voor een periode van 20 jaar of langer cryogeen (ingevroren op een temperatuur van -196,5 graden) opgeslagen. Dit hangt uiteraard ook af of u gebruik zult gaan maken van de stamcellen. De kwaliteit van de cellen zal over deze periode hetzelfde blijven en niet minder worden.

Hoe lang duurt het om de cellen van het kind te bevriezen?

Stamcellen worden geïsoleerd binnen 24 uur nadat we de tand in het tandtechnisch laboratorium hebben ontvangen. Het hele proces van isolatie tot opslag duurt duurt 12 tot 21 dagen.

Wat gebeurt er als ik niet op tijd ben met het verkrijgen en opsturen van het bloedmonster?

Het testen van het bloedmonster wordt bepaald door de EU-wetgeving en de deadline van 7 dagen kan niet worden overschreden. Indien het bloedmonster niet op tijd wordt aangeleverd, wordt BioEden gedwongen om de stamcellen te vernietigen en het proces herhalen. Als het de laatste tand betreft, heeft u geen recht op terugbetaling van het betaalde bedrag.

Waarom moet ik een bloedmonster af laten nemen van mijn kind?

BioEden staat onder toezicht van de organisatie van de Human Tissue Authority (HTA) en een van hun eisen is dat de client wordt getest op HIV, hepatitis B, hepatitis C en syfilis. Het monster moet worden verkregen binnen 7 dagen nadat de tand is uitgevallen. Het is een standaard analyse van een bloedmonster, wat in de EU verplicht is bij het opslaan van stamcellen.

Hoe lang worden de stamcellen opgeslagen?

Stamcellen worden gedurende de looptijd van het contract voor onbepaalde tijd bewaard. In de meeste gevallen is dit een periode van 20 jaar. Na 20 jaar kunt u de periode verlengen.

Wat als er bij de laatste melktand geen goede stamcellen kunnen worden gevonden?

Mocht de isolatie van stamcellen uit de melktand onverhoopt niet slagen, dan kunt u kosteloos een nieuwe tand opsturen. Totdat de poging wel geslaagd is. Als de isolatie van stamcellen bij de laatste melktand niet succesvol was, zullen wij het betaalde bedrag, met behoud van slechts € 320 voor de kosten van verzending en verwerking, aan u terugbetalen.

Kan ik de tanden opsturen in een eigen verpakking?

Nee, voor een succesvolle implementatie van het proces is het noodzakelijk dat de tand(en) worden verstuurd in de originele verpakking (tand collectie kit), die u van ons ontvangt wanneer u zich aanmeldt. Ook moet rekening worden gehouden met de bijgevoegde instructies.

In welke melk moet ik de tand doen direct na het uitvallen van de tand?

U moet hiervoor gepasteuriseerde koemelk gebruiken. Dit kan volle of halfvolle koemelk zijn.

Wat doe ik als de tand uitvalt voordat ik de tandafnamekit heb ontvangen

Sla de tand op in een kom met melk en plaats het in de koelkast. Meld u aan als u dit nog niet hebt gedaan en plaats uw bestelling, zodat wij u z.s.m. de tandafnamekit kunnen opsturen.

Hoe gaat het verkrijgen van stamcellen uit melktanden in zijn werk?

Met de unieke gepatenteerde methode van BioEden kunnen de mesenchymale stamcellen uit het tandpulp van de melktand worden verkregen. Melktanden bevatten de grootste bron van deze stamcellen in het lichaam. De hoeveelheid levensvatbare stamcellen in volwassen tanden zal met de leeftijd ook afnemen. Ik een volwassen gebit zijn deze stamcellen nagenoeg niet meer aanwezig. Uit 1 melktand kunnen voldoende stamcellen worden gehaald. Na het isoleren worden de stamcellen uitgebreid getest op kwaliteit en levensvatbaarheid. Na het goed doorlopen van de tests worden er 2 buisjes met stamcellen opgeslagen, waarvan 1 als back-up.
001-tooth-zoom002-tooth-outline003-safe-box004-molecule005-placeholder006-x-rays007-microscope008-cardiogram009-heart010-test-tube011-dna012-syringe

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Uw Naam
Uw emailadres
Uw privacy is beschermd