Diabetes genezen met Stamceltherapie?

Schokkende cijfers. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat er wereldwijd 347 miljoen mensen lijden aan diabetes. Zij verwachten dat de ziekte in 2030 de één op zes na belangrijkste doodsoorzaak zal zijn.

Dit maakt het belang van een genezing voor diabetes groter en groter. De beste resultaten zijn tot nu toe behaald met stamceltherapie. In een recent onderzoek werden muizen met diabetes behandeld en binnen 3-4 weken genezen met stamcellen verkregen uit melktanden.

Lees hier meer info in onze uitgebreide gids over Diabetes en de mogelijke genezing met Mesenchymale tandstamcellen.

Hoe stamcellen diabetes zouden kunnen genezen?

Bij zowel diabetes type 1 als type 2 heeft het lichaam een tekort aan insuline. Een studie van Dr. Govindasamy in 2011 heeft aangetoond dat stamcellen zich in potentie kunnen ontwikkelen tot insuline producerende cellen.

In een andere onderzoek heeft Dr. Kanafi recentelijk in 2013  een interessant verslag gepubliceerd in de Journal of Cytotherapy over hoe menselijke tandpulpstamcellen tot een normale bloedsuikerspiegel leiden bij muizen met diabetes. De beestjes, bij wie een biocompatibele macrocapsule met eilandachtige celclusters werd ingebracht, lieten binnen 3-4 weken een normale bloedsuikerspiegel zien. Deze effecten bleven ook op de lange termijn zichtbaar.

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Wat zijn stamcellen dan precies?

Stamcellen zijn ongedifferentieerde precursorcellen. Dat wil zeggen dat ze tijdens groei en ontwikkeling in staat zijn uit te groeien tot een veelvoud van verschillende celtypes in het lichaam. Stamcellen vormen een intern reparatiesysteem dat voortdurend dode en beschadigde cellen in het lichaam vervangt.

Stamcellen zijn in staat zichzelf te vernieuwen, of zich onder bepaalde fysiologische condities tot volledig functionerende orgaancellen te ontwikkelen.  Stamcellen zijn aangetroffen in veel organen en weefsels, zoals beenmerg, bloed, huid, hart en zelfs tanden. Deze cellen zijn niet aan het opdelen, ze blijven simpelweg inactief totdat ze nodig zijn om beschadigd weefsel te vervangen.

Onderzoekers slagen er steeds meer in om de zogenaamde Mesenchymale cellen (afgekort MSC) voor celvervangingstherapie te gebruiken.

Eigen stamcellen gebruiken voor behandeling

In principe kan bij een stamcelbehandeling gebruik gemaakt worden van niet lichaam eigen stamcellen van een donor. Het risico op afstoting is hier echter erg groot. Een patiënt moet dan de rest van z’n leven immunosuppressive gebruiken.

Bij het gebruik van eigen stamcellen wordt de kans op afstoten echter vermeden. Maar, dan moeten deze eigen stamcellen van de patiënt natuurlijk wel aanwezig zijn. Het opslaan van stamcellen van jonge kinderen wordt, met oog op de toekomst, dan ook steeds vaker gedaan.

Nieuw is het opslaan van stamcellen uit melktanden. Een unieke, vernieuwende methode die door BioEden van begin tot eind wordt verzorgd.

Stamcellen uit melktanden

Stamcellen uit de pulp van melktanden wordt beschouwd als de meest optimale bron van MSC. Ze zijn niet controversieel en gemakkelijk te isoleren zonder dat de donor er last van heeft. De stamcellen kunnen makkelijk worden geïsoleerd uit melktanden nadat ze zijn uitgevallen. Ze worden dan ingevroren voor toekomstig gebruik. Op deze manier kunnen ouders hun kinderen een unieke verzekering geven.

BioEden slaat de melktanden van uw kind op

Binnen nu en een paar jaar is de kans groot dat diabetes kan worden behandeld door middel van stamceltherapie. Een geweldige vooruitgang die wij als stamcelbank natuurlijk aanmoedigen.

Voor iedereen die zich zorgen maakt over diabetes is het opslaan van tandpulp uit melktanden een goed idee. Met name voor ouders met kinderen die risico lopen suikerziekte te krijgen of mensen met diabetes in de familie.

Vraag nu ons digitale informatiepakket aan om meer te weten te komen over het opslaan van de stamcellen uit de melktanden van uw zoon of dochter. Het gemakkelijker en bereikbaarder dan u denkt.

 

Referenties

  • Shapire (2000), “Eilandtransplantatie bij zeven patiënten met type 1 diabetes mellitus middels een glucocorticoïdevrije immunosuppressiva behandeling” New England Journal of Medicine 343:230-238.
  • Gronthos (2011), “Een methode om menselijke tandpulpstamcellen te isoleren en te cultiveren”, Methods Molecular Biology.
  • Govindasamy (2011) “Differentiatie van Tandpulpstamcellen in Eilandachtige Aggregaten” J Dent Res, 18 Februari 2011.
  • Carnevale (2013), “In vitro differentatie in insulineproducerende B-cellen van stemcellen geïsoleerd uit menselijke amniotische vloeistof en tandpulp” Lever, Alvleesklier en Galwegen.
  • Kanafi (2013), “Transplantatie van eilandachtige celclusters uit menselijke tandpulpstamcellen herstelt normale suikerspiegel bij diabetische muizen”, Cytotherapy, 15 oktober 2013.

Nieuws websites die berichten over stamcellen en diabetes:

http://www.joplink.net/prev/200509/01.html
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs312/en/
http://health.usnews.com/health-news/news/articles/2013/06/05/stem-cell-therapy-cures-type-1-diabetes-in-mice
http://www.forbes.com/sites/johnfarrell/2013/11/14/diabetes-breakthrough-found-using-patientsstem-cells/
http://www.medicalnewstoday.com/articles/262707.php
http://www.eurostemcell.org/factsheet/type-1-diabetes-how-could-stem-cells-help

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

001-tooth-zoom002-tooth-outline003-safe-box004-molecule005-placeholder006-x-rays007-microscope008-cardiogram009-heart010-test-tube011-dna012-syringe

Gratis Informatiepakket (PDF)

Lees nu waarom u de levensreddende stamcellen uit de melktanden van uw kind niet verloren mag laten gaan.

Uw Naam
Uw emailadres
Uw privacy is beschermd